Cursus Reportage Maken - 25/05 start Niveau 1, 26/05 start Niveau 2

Jeannine Kooistra

Jeannine Kooistra

12-mrt-2012
263 x bekeken

Reportage Maken Niveau 1:

Doelgroep:
Iedereen zich die de basisvaardigheden van de camerajournalistiek eigen wil maken, en nog geen of weinig ervaring heeft.

Opzet:
De cursus begint met uitleg over elementaire camera- en geluidstechniek. Je krijgt les in waar je op moet letten tijdens het draaien - zoals het kader, licht en tegenlicht. Ook interviewtechnieken komen aan bod. Vervolgens ga je aan de slag met de eerste camera-opdracht waarin je de opgedane theoretische kennis meteen in de praktijk brengt.
Hierna is er een uitgebreidere opdracht (camera, interview & montage), waarin je een aantal straat-interviews gaat doen. Na een introductieles Final Cut Pro X, monteer je zelf het door jou gedraaide materiaal. Je krijgt hulp van een editor, zodat je na afloop van de introductiecursus je eerste filmpje hebt.

Duur:
4 dagen: vrijdag 25 mei, 1, 15 en 22 juni

Tijd:
10.00 - 17.00 uur

Locatie:
De Noord 3, Ilpendam (15 minuten met de bus vanaf Amsterdam CS)

Kosten:
€ 995,- (excl. btw)

Voor vragen en inschrijvingen: 020 436 00 53, of studio@bromet.nl">studio@bromet.nl

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Reportage maken Niveau 2:

Doelgroep:
Iedereen die al ervaring heeft met het maken van reportages, en zich verder willen ontwikkelen als camerajournalist.

Opzet:
De focus ligt op de inhoudelijke kant van het programma-maken. De cursus begint met een les research, waarna je aan de slag gaat om een case te vinden voor het item dat je gaat draaien. Hierna krijg je een les interviewen, waarin Frans Bromet je de beginselen van het interviewen bijbrengt. Na het draaien volgt een les inhoudelijk monteren, waarbij je leert hoe je een verhaal moet opbouwen: de introductie van het onderwerp, de spanningsboog, het slot.
Tijdens de cursus wordt je voortgang steeds op individueel niveau geëvalueerd. In die evaluatie bespreek je de keuzes die je op verschillende momenten tijdens het productieproces hebt gemaakt. Wat is er goed gegaan? Waar kan het beter? Tot slot is er een viewing, waarin je je item met je medecursisten en met Frans bekijkt en bespreekt.

Duur:
4 dagen: zaterdag 26 mei, 2, 16 en 23 juni

Tijd:
10.00 - 17.00 uur

Locatie:
De Noord 3, Ilpendam (15 minuten met de bus vanaf Amsterdam CS)

Kosten:
€ 995,- (excl. btw)

Voor vragen en inschrijvingen: 020 436 00 53, of studio@bromet.nl">studio@bromet.nl


Studio Bromet
stuur door