Hans Jonge

camera, productie, regie

Mijn professionele leven speelt zich af op twee velden: architectuur en filmmaken. Wat deze twee vakgebieden met elkaar gemeen hebben is dat voor beiden zowel creativiteit als kunde - of ambacht - nodig zijn en dat in beide gevallen een groot aantal, maar misschien nog wel belangrijker, een grote variëteit aan mensen, meningen (onbewuste) invloeden en krachten bij elkaar komt om één geheel te maken: een gebouw. Of een film.

Onder de vlag van mijn bedrijf, Oculus Film, voer ik veel de disciplines van het filmmaken zelf uit: productie, regie, montage en - vrijwel altijd - camera, wat mijn specialiteit is. Afgezien van mijn werk als filmmaker ben ik (architectonisch) ontwerper. Momenteel rond ik mijn master architecture aan de de TU Delft af.

Het visuele aspect is in mijn films waarschijnlijk het belangrijkst. Film is in de eerste plaats een visueel medium: show - don't tell. Ik laat me bijvoorbeeld inspireren door de geraffineerde camerabewegingen en mis-en-scène in films van Andrei Trakovsky en Stanley Kubrick of - wat moderner - door de geweldige cinematografie van Tarsem Singh's 'The Fall'.

[adresgegevens alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers]


[email protected]:
telefoon: +31620025617


oculusfilm.com



stuur bericht

Foto's



VERS VOLGEN

     

SCHRIJF JE IN
VOOR DE NIEUWSBRIEF