VERS AWARDS

VERS AWARDS  2016

VERS pakt groots uit met filmfestival tijdens jubileumjaar VERS, de grootste vereniging voor nieuwe film- en televisiemakers, viert haar twintig jarig jubileum met een bijzonder filmfestival op zaterdag 17 december in VondelCS in Amsterdam. “Als vereniging voor nieuwe beeldmakers kijken wij meestal vooruit, maar dit is een mooi moment om ook eens even terug te kijken”,  aldus voorzitters Jeroen Horrevorts en Robbert Vos.

Tijdens het ‘VERSTIVAL’ kunnen de bezoekers lezingen bijwonenworkshops bezoeken en uiteraard een hoop korte films bekijken. Naast de genomineerde films voor de VERS Awards, de prijs voor Nederlands filmtalent, worden er ook eerder gemaakte korte films van prominente filmmakers getoond. “Het festival biedt voor iedereen iets interessants; van filmliefhebber tot makers, van doorgewinterde regisseur tot filmstudent”, aldus Huibert van Wijk, organisator.

Het VERSTIVAL vindt dit jaar plaats in VondelCS, een initiatief van AVROTROS in het voormalige filmmuseum in het Vondelpark in Amsterdam. VondelCS richt zich op media, cultuur en opinie met een speciale aandacht voor innovatie en talentontwikkeling. “Sinds begin dit jaar is VERS gevestigd in VondelCS. Net als VERS probeert VondelCS jong talent te prikkelen en te faciliteren. Door onze samenwerking kunnen we nog meer kansen bieden voor onze leden en nieuwe makers”, aldus Vos.

Het festival eindigt met een groots feest en de bekendmaking van de winnaars van de VERS Awards. Een kritische jury bepaalt wie 15.000,- euro prijzengeld in de wacht sleept. Naast de publieksprijs en de grote juryprijs die er jaarlijks te winnen vallen, presenteert VERS in samenwerking met Filmmore en Cam-A-Lot voor het eerst ook de cinematografie en montage prijzen t.w.v. 5000 euro. De jury zal o.a. bestaan uit VERS oprichters Marc Bary, Bert Pot en Juul Bovenberg.

Tijd:
Zaterdag 17 december 2016, 12:00 – 03:00

Lokatie:
Vondel CS
3 Vondelpark 
1071 AA Amsterdam

Kaarten voor het festival zijn te bestellen via:
https://www.eventbrite.nl/e/tickets-verstival-20-jarig-jubileum-versnftvm-29559416009Selectie VERS Awards 2016:
A Blissful Bet
Regie: Lucie van den Driessche

Als Jij Nog Vrij Rondloopt
Regie: Raynor Arkenbout

Amuse
Regie: Ivo van Aart, choreografie: Jonne Covers

Cavello
Regie: Sven Bresser

Drie Mensen Vinden een Auto
Regie: Max Lunter

EIGEN
Regie: Malu Janssen

GILLES
Regie: Jordi Wijnalda

Grijs Is Ook Een Kleur
Regie: Marit Weerheijm

Het Nachtelijk Halfrond
Regie: Paul de Ruijter

In Kropsdam is Iedereen Gelukkig
Regie: Joren Molter

Nature: All Rights Reserved
Regie: Sebastian Mulder

The Origin of Trouble
Regie: Tessa Louise Pope

Thunder
Regie: Ted Alkemade & Vera Holland 


OVER DE VERS AWARDS

Diverse makers van korte films strijden om zowel de juryprijs als de publieksprijs. Niet alleen de prijzen zijn interessant, maar het is ook een unieke mogelijkheid om de beste korte films van talentvolle makers op het grote doek te zien.

Een kritische jury bepaalt wie 10.000, - euro in de wacht sleept voor het maken van een nieuwe film, beschikbaar gesteld door Filmmore en Cam-a-lot. 


De VERS Awards worden mede mogelijk gemaakt door: 

Het Nederlands Filmfonds, VondelCS, Filmmore, VEVAM Fonds en Cam-a-lot.
VERS Awards 2016 (trailer) from VERS Magazine on Vimeo.

 


 
Contact:
Huibert Alexander van Wijk
versawards@versfilmentv.nl

nieuws