11e editie Go Short van start: de jaarlijkse ode aan diversiteit

geplaatst op 03-04-2019

De 11e editie van Go Short – International Film Festival Nijmegen gaat vanavond van start. Met 369 korte films, actuele thema’s en een ijzersterke competitie toont het festival opnieuw dat korte film een diversiteit aan verhalen en filmmakers laat zien zoals je die nergens anders beleefd. Vanaf woensdag 3 april tot en met zondag 7 april staat Nijmegen in het teken van de korte film en doen honderden nationale en internationale filmmakers de stad weer aan.
Opening

Het festival opent vandaag, woensdag 3 april om 19.30 uur. Tijdens deze avond zien de gasten vier films uit het competitieprogramma die aansluiten bij het centrale thema “Happiness”. Een thema dat juist in korte film vanuit alle perspectieven wordt beschouwd, waar de verhalen dicht bij de leefwereld van de makers én de bezoekers liggen. Anders dan bij grote Hollywood producties is korte film wars van stereotypen en commerciële belangen. Ook de verhouding vrouwelijke en mannelijke regisseurs is nooit een discussiepunt. In de opening toont Go Short vier films. De experimentele animatiefilm ‘KIDS’ van Michael Frei toont hoe met een simpele maar doeltreffende en innovatieve manier de maatschappij een spiegel voor wordt gehouden.

European Film Awards
Go Short laat tijdens de 11e editie zien dat het met recht het belangrijkste festival voor korte film in Nederland is. Winnaars kwalificeren direct voor de Oscars en de BAFTA, en vanaf dit jaar mag de internationale vakjury  tevens een kwalificatie voor de European Film Awards voordragen. Tevens presenteert het filmfestival twee gloednieuwe competities. De beste recente videoclips strijden om Best Dutch Music Video of Best International Music Video. De selectie Virtual Reality films maken kans op Best VR Film.

Kaartverkoop van start
Tickets voor het hét kortefilmfestival van Nederland zijn nu te koop. Een filmblok met verschillende korte films bezoek je al voor de prijs van een bioscoopkaartje. Het volledige programma, informatie én inspiratie zijn te vinden op www.goshort.nl

Meer over Go Short
Go Short is hét platform voor de korte film en filmtalent van Nederland. Al meer dan 10 jaar zet Go Short zich in om jonge talentvolle filmmakers een podium te bieden waarop ze zich ontwikkelen, een netwerk opbouwen en hun films aan een breed publiek tonen. Naast het internationale filmfestival in Nijmegen dat ieder jaar begin april plaatsvindt (in 2019 van 3 t/m 7 april) en zo’n 19.000 bezoekers trekt, heeft Go Short het hele jaar door een actieve rol in productie, distributie en het cureren van korte films en de ondersteuning van talentvolle filmmakers. Go Short is de officiële gateway naar de Oscars, BAFTA’s en de European Film Awards.