DOC Industry Day 2019

geplaatst op 17-02-2019

De details:
DOC Industry Day 
vrijdag 22 februari 2019 
10.00u – 17.30u
TAC, Eindhoven 

Informatie en kaarten: http://docfeed.nl/docindustryday/
Deelnemen aan de speeddates? E-mail naar: info@konkav.nl
 
Het programma:
Op 22 februari vindt de jaarlijkse DOC Industry Day plaats tijdens DOCfeed, het documentairefestival in TAC Eindhoven. Het thema van de dag is net als die van het festival: Back To Basic. We stellen dit jaar de maker centraal en gaan terug naar het plezier en het ambacht van het documentaire maken. Het belooft een spannend programma te worden, met in de ochtend uitgebreide gesprekken met getalenteerde makers die alles over hebben voor hun film. Over het plezier van de ontmoeting en de kunst van het kijken. En over hoe je in het tumult van financieren en produceren terugkomt bij de essentie van het makerschap. Ze nemen fragmenten mee. Met:

 • Ton van Zantvoort. Zijn documentaire SHEEP HERO opent het festival en past helemaal bij het thema, zowel inhoudelijk als wat betreft gedrevenheid en vasthoudendheid van de maker.
 • Menna Laura Meijer van mint film office dat tijdens het IDFA de prijs voor beste Nederlandse documentaire won met Now Something Is Slowly Changing.
 • Peter van Houten, (o.a. La vie de Jean-Marie (2015) en Miel-Emile, die onlangs in première ging tijdens het IFFR)

In de middag valt er van alles bij te leren van meesters die hun ambacht tot in de finesses beheersen:
 • Gouden Kalf-winnaar Vincent Sinceretti ontleedt samen met het publiek de onderdelen van een goed sound design
 • Joost Seelen staat als filmcoach aan de basis van heel veel Nederlandse documentaires. Hij vertelt je in zijn masterclass hoe je van een filmidee een briljante documentaire slijpt
 • Wouter Jansen van Some Shorts heeft er kennelijk een neusje voor. De een na de andere van ‘zijn’ documentaires valt in de prijzen op grote festivals. De distributeur vertelt zijn recept voor het bereiken van een zo groot mogelijk publiek en veel exposure voor je docu en verklapt zijn festivalstrategie.
 • En wie meer wil weten over filmen in de natuur gaat naar de masterclass van natuurfilmer Cees van Kempen, die gewoonlijk dagen in de modder ligt voor dat ene perfecte shot. 

Voorafgaand aan de netwerkborrel, kun je naar de sneak preview van Now Something is Slowly Changing. Of schuif je aan tafel voor een een-op-een tijdens speeddates georganiseerd door audiovisueel platform KONKAV. Vergaar basiskennis op het gebied van filmfinanciering en distributie of ontmoet makers die werken vanuit een pure basishouding en ambacht. Aanwezig zijn:
 • (co-)productie/regie:   Frank van Osch (Van Osch Films), Cees van Kempen (IWP Wildlife) en Ton van Zantvoort (NEWTON film)
 • financiering:                   Suzanne van Voorst (NL Filmfonds), Joy Arpots (Brabant C), Emma O’Hare (Creative Europe)
 • financiering/advies:      Iduna van de Ven en Luc Begas (Kunstloc Brabant)
 • advies/netwerk:            Sterre de Jong (VERS.)
 • festivals:                         Martijn te Pas, (hoofdprogrammeur IDFA)
 • festivals/distributie:     Wouter Jansen (Some Shorts)

De DOC Industry Day wordt georganiseerd door DOCfeed, brabantse beauties, docwerk en KONKAV.
 
We hopen je te zien in TAC!

Meer informatie:
https://docfeed.nl