Filmmaker Talk van IDFA

geplaatst op 09-10-2019

€8,50 korting voor VERS leden op de Filmmaker Talk van IDFA:  Patricio Guzmán + The Cordillera of Dreams Datum: 22 november 2019.
Stuur een mail naar info@versfilmentv.nl met je lidnummer en je krijgt een actiecode voor de korting! 

De essayistische documentaires van Patricio Guzmán kunnen ook wel beschouwd worden als de kronieken van het Chileense verzet tegen het Pinochet-regime. Zijn films zijn al ruim een halve eeuw enorm invloedrijk, en we zijn dan ook vereerd deze levende legende als hoofdgast te mogen onthalen tijdens IDFA 2019.

Op 22 november wordt hij aan de hand van eigen werk en persoonlijke favorieten aan de tand zal worden gevoeld. Voorafgaand kun je naar zijn nieuwste film, het prijswinnende The Cordillera of Dreams.IDFA's hoofdgast van 2019, de Chileense filmmaker Patricio Guzmán, komt in deze Filmmaker Talk uitgebreid aan het woord over zijn kijk op documentairemaken. We bekijken fragmenten uit Guzmáns werk en uit zijn Top 10 van favoriete films, die hij speciaal voor IDFA samenstelde. Jij kunt bij de Filmmaker Talk van deze bijzondere documentairemaker aanwezig zijn!

Patricio Guzmán is een van de weinige levende legendes van de documentairefilm; zijn oeuvre geldt al meer dan 50 jaar als enorm invloedrijk. Zijn vroege werk uit de jaren ’60 en ’70 - waaronder zijn debuut La tortura y otras formas de diálogo (1968), en in het bijzonder zijn beroemde trilogie La batalla de Chile (1974-1979) – werd een wereldwijd referentiekader bij het duiden van de gebeurtenissen omtrent de militaire staatsgreep van Pinochet. Tegelijkertijd staan deze films aan de wieg van een wereldwijde revolutionaire filmbeweging van “committed cinema”.

In de afgelopen tien jaar maakte hij een gelauwerde trilogie – bestaande uit Nostalgia de la luz (2010), El botón de nácar (2015) en La Cordillera de los sueños (2019) – die op metaforische wijze het leed onder het regime van Pinochet in verband brengt met natuurverschijnselen. Deze laatste titel, in het Engels The Cordillera of Dreams, kun je voorafgaand aan de Filmmaker Talk zien in Tuschinski 1. Mis deze uitgebreide kennismaking met IDFA 2019's hoofdgast niet!

https://www.idfa.nl/nl/set/117400/the-cordillera-of-dreams-filmmaker-talk-patricio-guzmán