Filmmakerssymposium: Waar leggen we de lat?

geplaatst op 10-02-2019

10:30 - 13:00 woensdag 27 februari 2019 - Eye Filmmuseum

Hoe denken filmmakers over de kwaliteit van de Nederlandse film? Een inspirerende ochtend naar aanleiding van de eerder gehouden enquête hierover. 

Aan het begin van het nieuwe jaar hebben filmmakers in eigen gelederen een enquête gehouden. Daarbij ging het een keer niet over geld, maar over inhoud en kwaliteit: wat maken we nou met z’n allen in Nederland en hoe kijken we daarnaar? 

Leden van het Dutch Directors Guild, Netwerk Scenarioschrijvers en Acteursbelangenvereniging ACT hebben in groten getale op de enquête gereageerd. We hebben daarom besloten dit symposium te organiseren om de resultaten te presenteren en bespreken. 

Dat gaan doen we met filmmakers van eigen bodem en buitenlandse gasten. Maar vooral samen en in discussie met de aanwezigen. We hopen op je komst en kijken graag samen naar de toekomst.

De enquête en het symposium worden georganiseerd door ‘Filmmakersinitiatief 2018’, bestaande uit Arno Dierickx (regisseur, scenarist), Maarten Treurniet (regisseur, scenarist), Gijs Scholten van Aschat (acteur), Sytske Kok (scenarist) en Karin Wolfs (filmjournalist). Het doel van Filmmakersinitiatief 2018 is een debat aan te zwengelen over de inhoudelijke kwaliteit van de Nederlandse film. Het symposium wordt mede mogelijk gemaakt door EYE Filmmuseum en de Akademie van Kunsten.

Gratis toegankelijk - wel een kaartje reserveren voor een plek.