Imagine Film Festival: Let’s talk about Sects!

geplaatst op 16-03-2019

Tijdens Imagine duiken we dieper in het onrustbarend realistische onderwerp van sekten. Dus: ‘Let’s talk about Sects baby!’.Met behulp van De Keuze van Koolhoven, Manson-specialist Ian Cooper en een viertal sektefilms onderzoekt het themaprogramma Let’s talk about Sects de blijvende invloed van sekten op de (Amerikaanse) filmwereld. 

De Keuze van Koolhoven

 Filmer en onstuitbare cinefiel Martin Koolhoven (Oorlogswinter, Brimstone) neemt met De Keuze van Koolhoven een verfrissende duik in het cinematografisch verleden. Voor Imagine koos Koolhoven een zeldzame klassieker over een sekte: Gunga Din (1939, George Stevens), een high-adventure spektakel naar een gedicht van Rudyard Kipling. Gunga Din (gespeeld door Amerikaan (!) Sam Jaffe) is een 19de-eeuwse Indiase waterdrager voor het Britse leger die een belangrijke rol zal spelen tijdens een ‘Thuggee’ uprising. Thuggee (waar het woord thug vandaan komt) was een netwerk van geheime genootschappen op het Indiase subcontinent. Inmiddels wordt ook beweerd dat Thuggee een door het Britse regime verzonnen concept was. De ‘barbaarse sekte’ in Gunga Din – maar bijvoorbeeld ook die in Indiana Jones and the Temple of Doom – kwamen we in de filmgeschiedenis regelmatig tegen. Aan de hand van deze films, maar ook onder meer Rosemary’s Baby en The Wicker Man, laat Koolhoven zijn licht schijnen op dit fenomeen.

11 april 2019 - 21:30 - Eye1

Korting voor VERS leden
VERS leden ontvangen op vertoon van de VERS pas 2019 korting (een kaartje kost € 8,- ipv € 11,-) op het reguliere programma van Imagine Film Festival. 

Programma:
Bekijk het programma online via:
https://imaginefilmfestival.nl/programma/imagine-nl/