Imagine NL - EYE

geplaatst op 06-04-2019

Imagine NL is het programma van en voor professionals, waarin we Nederlandse en Vlaamse makers in het zonnetje zetten en ze een kans geven om hun droomproject te realiseren. Evenals bij de eerste vier edities biedt Imagine makers wederom een kans om hun filmproject van de grond te krijgen door een pitchwedstrijd waarvan de winnaar deelneemt aan coproductiemarkt Frontières in Montréal. Verder dit jaar: een lezing van het scenario van Dick Maas’ Amsterdamned, georganiseerd door schrijverscollectief Winchester McFly en uitgevoerd door een ensemble van… Rotterdamse acteurs! Bestaat Tom Bombadil uit Lord of the Rings echt? De mannen achter The Sustainable Sunshine Company denken van wel. Zij gingen op zoek naar de real-life Tom en presenteren de eerste uitkomsten aan het Imagine-publiek. Tot slot bij Imagine NL: de inmiddels vertrouwde showcase van korte films Nieuw Nederlands Peil. Nu in twee blokken!

Het volledige programma van Imagine Film Festival 2019!

Het Imagine Film Festival vindt plaats van 10 tot 20 april in EYE

Korting voor VERS leden
VERS leden ontvangen op vertoon van de VERS pas 2019 korting (een kaartje kost € 8,- ipv € 11,-) op het reguliere programma van Imagine Film Festival. 

Workshop sciencefiction schrijvenHeb je altijd al eens sciencefiction willen schrijven, ben je daar al mee bezig of heb je je laten inspireren door het aanbod bij Imagine? Dan is nu je kans! In samenwerking met de Schrijversacademie geeft Martijn Lindeboom een workshop waarin hij je de basisbeginselen van het schrijven van sciencefiction bijbrengt. Zelf schrijft Martijn al sinds 2005 en sindsdien werden er acht boeken van hem uitgegeven, naast ruim tachtig verhalen.

Sinds 2011 organiseert hij de grootste schrijfwedstrijd voor sciencefiction-, fantasy- en horrorverhalen in de Lage Landen: de Harland Awards.  Voor de Schrijfbibliotheek van uitgeverij Atlas Contact schreef hij het boek Hoe schrijf je fantasy en sciencefiction? In betere handen kun je dus niet zijn en Martijn zal je verder helpen je fantasie in te zetten om geweldige verhalen te schrijven.

Masterclass VFX met Alex Wuttke

Alweer voor het derde jaar organiseert de Nederlandse Vereniging van VFX-professionals een masterclass bij Imagine. En ook ditmaal is deze weer in handen van een specialist met een fantastische staat van dienst. Alex Wuttke begon na zijn opleiding in Londen bij Jim Henson’s Creature Shop, waar hij werkte aan onder meer Brotherhood of the Wolf. Bij het Londense Double Negative werkte hij in verschillende functies aan onder andere Batman BeginsThe Dark WorldAnt-Man en Wonder Woman. In 2017 kwam hij in dienst bij Industrial Light & Magic, waar hij de visual effects supervisor was van Jurassic World: Fallen Kingdom. In 2015 werd Alex Wuttke genomineerd voor een BAFTA voor zijn werk aan Ant-Man. Voorafgaand aan zijn carrière in de VFX-industrie werkte hij als geluidstechnicus en was hij een bekroond grafisch ontwerper.