Pitch nu jouw idee voor de Videoland Academy!

geplaatst op 09-10-2019

Wil jij een origineel en spannend idee uitwerken voor het videoplatform van Videoland en gedurende het proces deelnemen aan een aantal inspirerende workshops?

Lees dan hier hoe jij mee kan doen en pitch jouw idee!

Videoland Academy wil een nieuwe lichting makers de kans bieden zich te ontwikkelen en ervaring op te doen binnen de professionele beroepspraktijk waarin ook commerciële belangen een rol spelen. Voor tenminste de komende drie jaar biedt de Videoland Academy hiervoor een podium.Jaarlijks worden er zes plannen voor een fictie tv-film geselecteerd en ontwikkeld.

Het doel is om vier fictie films te realiseren, met een maximale lengte van 45 minuten per film.Daarnaast is het de bedoeling ieder jaar drie documentaireseries van maximaal vier afleveringen te ontwikkelen en een van deze documentaireseries te realiseren.Videoland Academy bepaalt ieder jaar een nieuw thema voor zowel de fictie als de non-fictie projecten.Een nieuw talentontwikkelingstraject voor Videoland, gesteund door het Nederlands Filmfonds en in samenwerking met NFF, IDFA, IFFR en Dr. Script.