Save the date: Inschrijving VERS Awards 2019

geplaatst op 11-07-2019

Makers van morgen opgelet,
 
Pak maar vast een hele dikke stift om in je agenda te kliederen, want vanaf zondag 1 september 2019 is het weer mogelijk om je korte film in te sturen voor een nieuwe editie van de VERS Awards!

 
Voor wie nog nooit van de VERS Awards gehoord heeft: de VERS Awards is een jaarlijks (eendaags) filmfestival en netwerkevenement, waarbij nieuwe makers de kans krijgen om hun carrière te kickstarten. Om die reden organiseren we naast de filmcompetitie ook workshops, lezingen en andere programmaonderdelen waarbij de ontmoeting met het werkveld centraal staat. Dus zelfs als jouw film niet wordt geselecteerd, is er genoeg reden om op 14 december naar VondelCS af te reizen!
 
Veel meer dan dat kunnen we je op dit moment nog niet vertellen, maar houd vooral onze facebook-pagina in de gaten als je op de hoogte wil blijven. En indien je het overweegt om een film in te sturen, hier alvast de spelregels: 

  • Fictie, docu, animatie, het kan allemaal!
  • Nog student? Geen probleem, je bent meer dan welkom.
  • Afgestudeerden en makers zonder opleiding mogen alleen 1 van hun eerste 3 projecten inzenden. Videoclips en commercials worden daarbij niet meegerekend.
  • Films die ouder zijn dan 1 jaar worden niet toegelaten tot de competitie.
  • Film die langer duren dan 30 minuten (inclusief aftiteling) worden niet toegelaten tot de competitie.
  • Films die gesteund zijn door het Nederlands Filmfonds worden niet toegelaten tot de competitie.
  • We accepteren geen inzendingen van eerdere winnaars van de VERS Awards.
  • Inschrijfkosten voor niet leden is  € 15,- , VERS leden kunnen hun film kosteloos inzenden.


OVER DE VERS AWARDS

Diverse makers van korte films strijden om zowel de juryprijs als de publieksprijs. Niet alleen de prijzen zijn interessant, maar het is ook een unieke mogelijkheid om de beste korte films van talentvolle makers op het grote doek te zien.

Een kritische jury bepaalt wie €15.000,- in de wacht sleept voor het maken van een nieuwe film, beschikbaar gesteld door Filmmore en Cam-a-lot. 


De VERS Awards worden mede mogelijk gemaakt door: 

Het Nederlands Filmfonds, VondelCS, Filmmore, VEVAM Fonds en Cam-a-lot.