Sportfilmfestival Rotterdam, Open Rotterdam en Cinecrowd zetten Nederlandse sportfilm op de kaart

geplaatst op 14-07-2017

Na een succesvolle eerste editie zoekt CineCrowd i.s.m. Topsport Rotterdam en OPEN Rotterdam wederom filmplannen die verweven zijn met sport. Uit de ingestuurde plannen worden maximaal 3 projecten geselecteerd die kans maken op maximaal 5000 euro en op een prijs van 2000 euro.
selectie

De SPORTFILM CALL staat open voor alle genre's met een maximale lengte van 30 minuten, met als achtergrond of onderdeel de sport(cultuur). 
De projecten worden geselecteerd door CineCrowd, OPEN Rotterdam en Rotterdam Topsport. De Rotterdam Sportfilm Award voor 'beste film' wordt uitgereikt tijdens het AD Sportfilmfestival Rotterdam (SFFR), door een vakjury van film en sport professionals. Op dit festival medio maart 2018 beleven de films tevens de première.

Prijs
De Rotterdam Sportfilm Award voor 'beste sportfilm' wordt uitgereikt tijdens de feestelijke première op het Sportfilmfestival Rotterdam in maart 2018. De prijs bestaat uit een geldbedrag van 2000 euro én de toegang tot het Internationale Sportfilmfestival in Milaan. Daarnaast worden alle films uitgezonden door OPEN Rotterdam.

Matchingsgeld
De 5000 euro waar je kans op maakt, ontvang je nadat  je zelf minimaal 5000 euro hebt opgehaald middels crowdfunding via CineCrowd. De filmmaker wordt door het team van CineCrowd hierin begeleid middels feedback, workshop en exposure.

Begeleiding
Naast de begeleiding gedurende het crowdfunden wordt er ook feedback gegeven op de filmplannen en de montage van de films. Zie hieronder de verschillende data:

 

Vereisten

De lengte van de film is maximaal 30 minuten. De maker of het onderwerp heeft een link met Rotterdam en (Rotterdamse) sport. De aanmelding bestaat tenminste uit:

  • synopsis / filmplan (max 1 pagina)
  • optioneel:  scenario / uitgebreid filmplan
  • regievisie / moodboard / storyboard (max 3 pagina's)
  • CV's van betrokkenen
  • begroting
  • crowdfundplan (o.a. streefbedrag, doelgroep en hoe die te bereiken. Naar voorbeeld van de Handleiding Campagneplan, zie hier: https://static1.squarespace.com/static/574a8f17a3360cb23af8944d/t/575bfa... )
  • motivatie deelname Sportfilm Call (max 1 pagina)


Stuur bovenstaande uiterlijk 15 augustus 2017 naar info@cinecrowd.com o.v.v. SPORTFILM!

Mocht je nog vragen hebben, bel van maandag t/m donderdag naar 020 893 2581 of stuur je vraag naar jeltje@cinecrowd.nl

We kijken uit naar je plan!