VERS Magazine zoekt een hoofdredacteur!

geplaatst op 15-01-2018

Voor VERS Magazine zijn we op zoek naar een enthousiaste hoofdredacteur. VERS Magazine is het online magazine van VERS, de vereniging voor Nederlandse film- en televisiemakers. Onze redactie schrijft dan ook over alles wat er gebeurt in de wereld van de Nederlandse beeldmaker. 

Wat houdt de functie in? 
Als hoofdredacteur geef je leiding aan de eindredacteuren en redacteuren. Je overziet welke onderwerpen iedere maand behandeld worden en coördineert het magazine inhoudelijk. Daarnaast zit je de maandelijkse redactievergaderingen voor waarin de koers voor de komende periode wordt bepaald. Verder zorg je dat je op de hoogte bent van de meest recente ontwikkelingen in de wereld van de Nederlandse film, specifiek op het gebied van de jonge maker. 

Als hoofdredacteur coördineer je ook de ontwikkeling van ons jaarlijks printmagazine, dat ieder jaar uit komt ten tijde van het Nederlands Film Festival. Je bepaalt in samenwerking met de eindredactie het thema en bedenkt hierbij de juiste inhoud. Hierbij werk je nauw samen met de vormgever. 

VERS is een vereniging die gerund wordt door vrijwilligers. Het hoofdredacteurschap voor het magazine is dan ook een onbetaalde functie. Wel bestaat de mogelijkheid voor een vergoeding voor de werkzaamheden rond het printmagazine. Wat je er verder voor terugkrijgt: een leuke groep collega’s, toegang tot een groot netwerk aan enthousiaste film- en televisiemakers, gratis entree tot de VERS-avonden en natuurlijk de gelegenheid om ervaring op te doen in een leidinggevende functie. 

De functie zal ongeveer 8 uur per week in beslag nemen, verdeeld over meerdere dagen.

Wij zoeken iemand die:

  • Kennis heeft van de (Nederlandse) film- en televisiewereld en weet wat hierbinnen speelt.
  • Hbo of academisch werk- en denkniveau heeft.
  • Bij voorkeur ervaring heeft met het schrijven en redigeren van (journalistieke) teksten.
  • Goed overzicht kan houden.
  • Anderen kan motiveren en leiding kan geven aan een redactie (10 – 15 redacteuren).
  • Bij voorkeur woont in (de buurt van) Amsterdam.

Is dit echt iets voor jou? Stuur dan zo snel mogelijk (en uiterlijk 5 februari) jouw cv met korte motivatie naar matthijs@versfilmentv.nl t.a.v. Matthijs van der Veer. Het meesturen van eventueel eerder werk wordt gewaardeerd.