VERS Magazine zoekt nieuwe videoredacteuren!

geplaatst op 18-03-2019

Voor VERS Magazine zijn we op zoek naar verse videoredacteuren, een nieuwe tak binnen VERS Magazine. VERS Magazine is het online magazine van VERS, de vereniging voor Nederlandse film & televisiemakers. Het magazine schrijft dan ook over alles wat er gebeurt in de wereld van Nederlandse beeldmakers. Maar waarom alleen schrijven als beeld de toekomst is? Hierom gaat VERS Magazine uitbreiden met een videoredactie. Wil jij verslag doen bij filmevenementen en vanaf de rode loper, teasers maken van bijzondere interviewkandidaten en speciale interviews in beeld brengen? Dan ben jij de videoredacteur die we zoeken.
 
Wat houdt de functie in?
Als videoredacteur maak je filmische verslagen over de wereld van jonge Nederlandse beeldmakers. We volgen als magazine de actualiteiten en er is veel ruimte voor eigen initiatieven van de videoredacteuren. Eén keer in de zes weken zullen we met de redactie en videoredacteuren samenkomen om ideeën te bespreken, en te brainstormen over het magazine.  
 
VERS is een vereniging die volledig gerund wordt door vrijwilligers. Het videoredacteurschap voor het magazine is dan ook een onbetaalde functie. Wat je er wél voor terugkrijgt: een leuke groep collega’s, een inkijkje in - en contact met - de Nederlandse film- en televisiewereld, gratis toegang tot de VERS-avonden en natuurlijk de gelegenheid om ervaring op te doen als videoredacteur.
 
Wij zoeken iemand die:

  • Interesse heeft in de (Nederlandse) film- en televisiewereld.
  • Ervaring heeft met het maken van korte films en/of videoverslagen  
  • De Nederlandse taal uitstekend beheerst.
  • Gemotiveerd is om gemiddeld één keer in de maand iets aan te leveren.

De vergaderingen en VERS-avonden vinden plaats in Amsterdam. Het is dus handig als je woont in (de buurt van) de hoofdstad, maar het is geen vereiste. VERS Magazine richt zich op de gehele Nederlandse film- en televisiewereld, dus ook perspectieven van buiten de randstad zijn welkom.
 
Contact
Is dit echt iets voor jou? Stuur dan jouw cv met korte motivatie naar gwyneth@versfilmentv.nl t.a.v. Gwyneth Sleutel. Het meesturen van eventueel eerder werk wordt gewaardeerd.