VICE X IDFA Documentaire Pitch

geplaatst op 18-08-2019

Bij VICE vinden wij een goed verhaal belangrijk. Wij willen graag leuke, verrassende en impactvolle verhalen vertellen. En met succes. Inmiddels produceren we wereldwijd op grote schaal documentaires, series en films. 

Om jonge makers een platform te bieden, organiseert VICE, nu voor de vierde keer, samen met het International Documentary Film Festival Amsterdam (IDFA), het grootste documentaire filmfestival ter wereld, de VICE Documentaire Pitch.

De winnende pitch zal in het komende jaar samen met het video development team van het VICE-kantoor in Amsterdam zijn of haar film werkelijkheid gaan maken. 
Om de deelnemers een idee te geven hoe tof hun productie kan worden, kunnen zij online de winnaar van twee jaar geleden, Zondagskinderen, bekijken. De winnaar van afgelopen jaar, Sex Sirens, zal dit jaar tijdens IDFA in première gaan. En dit is natuurlijk voor een documentairemaker een droom die uitkomt. 

De inschrijving is geopend. De deadline om je pitch in te dienen is 21 oktober.

Deze pitch is bedoeld voor jong talent. Er is natuurlijk geen leeftijd aan verbonden, maar met jong bedoelen wij iemand met een jonge visie en een uniek idee. Iemand die ons bijvoorbeeld een bijzondere inkijk kan geven in een bepaalde subcultuur. 
En omdat jullie volgens ons toonaangevende organisaties zijn op het gebied van film/documentaires in Nederland, lijkt het ons super fijn als jullie ons willen helpen om deze pitch onder de aandacht te brengen. Zo kunnen wij hopelijk samen nieuw talent een platform bieden voor hun ideeën en hen aansporen om mee te doen met de pitch. 
 
Hier kun je meer informatie vinden. Aanmelden kan via deze link.