Workshop “Duurzame energie op de Film- en TV set” – 5 November

geplaatst op 09-09-2019

Al velen hebben zich aangemeld, maar er is nog plek voor de aankomende workshop ‘Duurzame energie’ op dinsdag 5 november waar Green Film Making de Filmoogstkaart officieel zal lanceren! 

Op deze kaart kunnen locatiemanagers, gaffers en producenten in 1 overzicht zien waar in Nederland precies duurzame stroom te krijgen is op locatie. En met alle juiste gegevens en directe contacten. De lancering wordt weer een interactieve workshop, met veel case studies, bevlogen collega’s en applicaties om te bekijken. De Filmoogstkaart is ontwikkeld samen met SuperUse Studios, die dit idee eerst uitrolde voor de bouwwereld. En nu is er een speciale versie voor onze sector. Kom ook naar de loods van Mediamatic in Amsterdam en prik in! 
 
We maken kwartier op een bijzondere plek in Amsterdam: de loods van Mediamatic naast CS. Mediamatic is wereldwijd bekend bij wetenschappers en kunstenaars als een centrum voor experiment op het snijvlak van kunst en kennis, met een focus op de natuur en biotechnologie. 
 
Afgelopen jaar hebben we veel gegevens verzameld voor de Filmoogstkaart, onder andere met behulp van de film commissioners en leveranciers van schone energie in Nederland. Op de kaart staat voor verschillende steden in het land waar je krachtstroom kan trekken via de Gemeente in de openbare ruimte. En ook de plekken waar je duurzame aggregaten en batterijvormen kan huren staan op de kaart. Verschillende leveranciers zullen aanwezig zijn in Mediamatic en zullen uitleggen wat de mogelijkheden en voordelen van hun apparaten zijn. En sommige zullen ze meenemen om in de praktijk te kunnen laten zien.
 
Jim van Watt-now en producer Ronald Kok van AVROTROS zullen een case-study presenteren van de tests die ze met Green Film Making deden bij het afgelopen Prinsengracht concert. Er werd nauwkeurig doorgelicht wat er in die week precies werd gebruikt aan spanning, waar de pieken waren en of de gekozen opstelling de beste oplossing was. Het resultaat was verbazend!
 
Wim Horst, Adviseur Bijzonder Gebruik Openbare Ruimte bij de Gemeente Utrecht, en de ‘man met de sleutel’ van de putkasten met groene krachtstroom in de stad, komt vertellen hoe ze dit bij de Gemeente hebben uitgerold, hoe je daar als crew gebruik van kunt maken en wat er voor de toekomst op de planning staat in de stad. Utrecht heeft het al goed voor elkaar.
 
Ook zullen Han Huiskamp van de Green Battery, Klaas Akkerman van Greener, Noud Verhave van de Karel en de Karima, Gabriël Duursma van de Groene Aggregaat en Roel Bleumer van de Volta Energy aanwezig zijn. De presentatie draait op stroom van de Wattsun
 
Verder is het pizza-avond bij Mediamatic. Als je vooraf pizza uit de houtoven wil eten, moet je zelf voor dinsdag bij hen reserveren. Deze mogelijkheden zijn beperkt dus wacht niet te lang.
 
Geef je op door een mail te sturen naar rsvp@greenfilmmaking.com met als titel: Aanmelding Workshop Mediamatic. Tot dan!