Kick-ass Motion Designer (2D)
FJ Creative Digital Production
Lokatie
Amsterdam

Als 2d motion designer ben je verantwoordelijk voor het maken van creatieve concepten en produceer je 2d explanimation video’s voor merken en bedrijven. Hiervoor hanteren we twee soorten detailniveaus van animeren (plus & pro). Je denkt met onze producer en opdrachtgevers mee om mobile-first video journeys te voorzien van relevante en betrokken animatie video’s.

Je bent onmisbaar bij het voorbereiden van deze video journeys en uitwerking van een kick-ass animatie concept tot het opleveren van de animatie voor de nieuwste YouTube campagne. Samen met de producer en opdrachtgever bedenk je de beste oplossing en weet je welk kick-ass animatie verhaal geschikt is om de smart-ass doelstelling van de opdrachtgever te behalen.

Hoe je dag eruit kan zien
Net aangekomen op kantoor check je je dagplanning en prioriteiten voor de daily huddle (kort synchronisatie moment met het team) om 09:09. Je kijkt nog eens naar het storyboard waar je gisteren mee was geëindigd. Ziet er goed uit, maar er vallen je ook wat verbeter mogelijkheden op. De producer heeft op weg naar kantoor groen licht gekregen op het animatiestijl voorstel van een opdrachtgever en hiermee kun je dus ook aan de slag. Vandaag heb je ook een pitch! Hier ga je met de producer naartoe en je deelt jouw ideeën en expertise voor de briefing met de opdrachtgever. Sparrend over de vervolgstappen gaan jullie na een succesvolle pitch met veel energie terug op weg naar kantoor. Op kantoor heb je nog een inspirerende animatie video gevonden en je bent benieuwd of je het inzicht wat je uit deze case haalt ook kunt toepassen binnen je eigen projecten. Je kunt niet wachten om het team op de hoogte te stellen van je idee. Maar eerst is het tijd voor een hapje en een drankje met je collega FJ Minds!

Periode
Oktober 2018

Functie eisen / profiel
- Je zet de vraag van de klant om in creatieve ideeën met oog voor het inhoudelijke verhaal.
- Naast conceptdenker ben je ook sterk in uitwerking. Je hebt dus aantoonbare vaardigheden op het gebied van visualisatie, illustratie en animatie.
- Je bent iemand die een duidelijke visie heeft op ontwerpen en het team kan meenemen in creatieve keuzes en daar duidelijk en overtuigend over kan communiceren.
- Je hebt een goede beheersing van Adobe Illustrator en After Effects (Adobe CC) en je werkt zorgvuldig.
- Je gedijt goed in een creatief team waarin verschillende disciplines samenwerken om samen tot een beter resultaat te komen.
- Je neemt het initiatief & verantwoordelijkheid om de animatie tak binnen FJ te verbeteren.
- Je bent breed geïnteresseerd, leergierig en bent (en blijft) graag op de hoogte van nieuwe trends en technieken.
- Je hebt een afgeronde relevante opleiding op HBO niveau.
- Je hebt 3 jaar relevante ervaring bij een bureau of als freelancer en een goed vormgegeven portfolio waar hoge kwaliteit van je werk uit blijkt.

Wat bieden wij?
- Een marktconforme beloning
- Ruimte voor eigen ontwikkeling
- De kans om je animatie team te groeien
- Creatieve en dynamische werkomgeving in Amsterdam
- Uitgebreide lunch en FJ team uitjes!


Weet je nog.. Die tijd dat we een paar video’s maakten omdat we dachten dat het cool zou zijn en onszelf pas daarna afvroegen: “Voor wie hebben we dit precies gemaakt?” En “Hoe kunnen we ze eigenlijk bereiken?”. Was dit leuk? Ja. Dom? Ook. Nu pakken we het anders aan.

Een groot deel van de consumenten van vandaag, generatie Y en Z, werden geboren met de iPhone in de hand. Ze hebben al veel gezien en zijn niet bereid om uren aan video’s te bekijken alleen maar omdat een adverteerder dat wilt.


Met een data gedreven mindset creëren wij video’s die de kijker echt raken en daadwerkelijk resultaten behalen. Op z’n Engels mooi verwoord: Moving people with moving pictures.

Combineer deze smart-ass en kick-ass disciplines in een hedendaags collectief, dat is opgericht en gerund door de generatie die je probeert te bereiken en je hebt succes. Dat klopt, wij zijn Generatie Y&Z en we kunnen je vertellen hoe je met ons moet praten! Graag gedaan;)

Dat we ambitieus zijn valt niet te betwisten, wij leggen de lat nooit laag. Ons doel is dan ook het winnen van minimaal twee Lions op het International Festival of Creativity in Cannes in 2022.

FJ is een creatief video productie bureau dat de SMART ASS en de KICK ASS combineert met resultaten als resultaat. Met alle nodige ervaring en disciplines onder één dak – strateeg, creative, producent, d.o.p, motion-designer, videomarketeer en conversie-optimalisatiemarketeer – zijn wij in staat mobile-first video journeys met impact en resultaat te creëren. Dit doen wij omdat we het leven van mensen willen verrijken met verhalende content die hun tijd waard is.

Reageren / meer informatie
Je moet inloggen om te reageren


meld NIET OK stuur naar een vriend stuur een reactie


Bericht geplaatst door: FJ Creative Digital Production
login om te reageren op dit bericht
Op: 12-09-2018 / 87 x bekeken
Categorie: Marktconforme betaling/vergoeding
Verloopt op: 01-10-2018
bekijk profiel