Unit Still Photographer - Film Stills, BTS, Events
Jan P. Smith
Unit Stills Fotograaf op filmset?

Fotograaf beschikbaar voor medewerking op filmset.
Mooie film stills evenals een strakke filmposter trekken de aandacht en daarmee de productiewaarde van een film.

Jan P. Smith is sinds 2006 met regelmaat werkzaam in de brede filmindustrie met name als acteur. Later verschuift hij zijn interesses naar regie en productie. Sinds 2012 heeft hij zich ontwikkelt op het gebied van film en fotografie, met name in de cinematografische aspecten zoals licht, grading en art direction.

Een Unit Stills Fotograaf creëert beelden/stills van scenes, decor, locaties, acteurs, etc., die gebruikt kunnen worden ter promotie of marketing van een film, voor het maken van posters, als naslagwerk of als behind-the-scenes special. Door ervaring en kennis in de filmindustrie weet een Unit Stills Fotograaf scenes op een cinematische manier te schieten en eventueel te graden in samenspraak met de regisseur.

Film stills van een toegewijde fotograaf hebben voordelen ten opzichte van stills uit een (cinema)camera. De sluitertijd van een (cinema)camera is laag (vaak 1/48). Dit is goed voor bewegend beeld, maar vaak te langzaam om snelle actie of veel beweging in een still vast te leggen. Ook bij camera panning zal snel motion blur optreden. Een (D)SLR heeft hier vrijwel geen last van omdat, gegeven de omstandigheden, de sluitertijd flink hoger ligt.
Niet onbelangrijk is ook het feit dat de fotograaf meer bewegingsvrijheid heeft dan de (cinema)camera. De laatste is vooral ingesteld op storyboard en (key)scenes, terwijl de fotograaf snel de mogelijkheid heeft om meerdere hoeken of afstanden te fotograferen. Een (cinema)camera zal altijd datgene vastleggen wat uiteindelijk wel of niet in de film te zien zal zijn. Een still fotograaf kan daar buiten treden.
Een (D)SLR schiet tevens altijd in RAW formaat. (Cinema)camera's hebben in de regel een meer of mindere vorm van compressie in hun videocodec.

Een Unit Still fotograaf is te boeken voor een hele productie of in delen voor bijvoorbeeld specifieke key scenes.

Vrijblijvend contact en informatie: [email protected]

Link bij dit bericht:
link naar website
meld NIET OK stuur naar een vriend stuur een reactie


Bericht geplaatst door: Jan P. Smith
login om te reageren op dit bericht
Op: 25-10-2018 / 532 x bekeken
Categorie: Personen / crew , 30-50 , Man , Redelijk ervaren of opgeleid , Marktconforme betaling/vergoeding , Lowbudget betaald (naast onkosten ook betaling) , Onkostenvergoeding (bv reisvergoeding)
bekijk profiel