VERS ZOEKT ORGANISATOREN VERS FILM FESTIVAL 2025

VERS zoekt teamleden voor de werkgroep Festival. Binnen VERS is dat de werkgroep die zich bezighoudt met de organisatie van het VERS Film Festival. Het VERS Film Festival biedt de maker van morgen een podium en helpt hen op weg binnen de (Nederlandse) filmindustrie; zowel qua skills en netwerk maar ook qua actualiteiten. Wil jij graag samen met een (klein) team het VERS Film Festival 2025 organiseren? Dan is deze functie wellicht op jouw lijf geschreven!

Als lid van het festivalteam werk je samen met (ongeveer) 7 anderen om het festival op te zetten, van begin tot eind. Het biedt een geweldige mogelijkheid om de in-and-outs van een filmfestival te leren kennen. Hoe trek je mensen naar het festival toe? Waar moet je op letten bij het selecteren en programmeren van films? Hoe maak je een financiële afrekening? Hoe geef je een randprogramma vorm? Dit en nog veel meer leer je toe te passen bij het organiseren van het festival. 

De festivalwerkgroep is onderverdeeld in drie kleinere teams: Marketing, Financiën en Programma. Je kan er dus voor kiezen om je in één van deze richtingen vast te bijten, maar het is ook mogelijk om bij meerdere teams aan te sluiten.

Vereisten

Er zijn weinig vereisten waar je aan moet voldoen om lid te worden van het festivalteam. Een affiniteit met film, televisie en creatieve industrie is vanzelfsprekend van belang. Verder vragen we je beschikbaar te zijn tussen september 2024 en april 2025, in toenemende mate. 

  • Van september t/m november zullen we gemiddeld eens per twee weken vergaderen, deze vergaderingen vinden online plaats of op locatie (in principe in Amsterdam);
  • In december en januari zullen de selectievergaderingen plaatsvinden en zullen we daarom vaker afspreken (in januari waarschijnlijk 1x per week), om de films met het team te bespreken en te programmeren. 
  • In de periode tot het festival (februari/maart) gaan we weer verder met tweewekelijkse vergaderingen.
  • Het VERS Film Festival 2025 duurt 3 dagen en zal plaatsvinden in een weekend in maart (nog definitief vast te stellen). Tijdens deze intensieve dagen zijn we met het hele team aanwezig. 

Wat bieden wij?

Alle functies binnen VERS zijn vrijwilligersposities. Wel word je lid van VERS, wat betekent dat je toegang krijgt tot een groot netwerk en je onderdeel uitmaakt van een grote groep (oud-)VERS’ers die nu een succesvolle carrière in de film- of televisiewereld hebben.  

Het is de perfecte mogelijkheid om door te groeien en je kennis van de filmindustrie verder te ontwikkelen. Bovendien profiteer je als lid van VERS van diverse voordelen, zoals kortingen bij onze samenwerkingspartners, waaronder Cineville. Je kunt kosteloos deelnemen aan onze maandelijkse evenementen, ontvangt ons jaarlijkse magazine en nog veel meer!

Interesse?

Lijkt het je leuk om deel uit te maken van het festivalteam? Stuur dan voor 1 augustus een mail naar susan@versfilmentv.nl, t.a.v. Susan Schoonwater. Als je vragen hebt in de tussentijd, stel ze gerust. 

VERS staat open voor iedereen die van Film en TV houdt. Wij streven er daarom naar dat representatie centraal staat, zowel intern als extern. Wij willen er voor iedere beginnende maker zijn.